İYTE Dostumuzdan Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran’a Ziyaret

Enstitümüzün büyüyen yapısında, İYTE Dostlarının katkılarıyla devam ettirdiğimiz burs süreçlerimiz ile ilgili firma ziyaretindeydik. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Canan Varlıklı, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burak Dindaroğlu ile birlikte İYTE Dostu Dream Home International Group firmasına konuk olduk.

Firma CEO’su Sayın Barış Özdemir, Teknik Genel Müdür Sayın Turgay Atalı, Proje Müdürü Sayın İhsan Parçalı ve İdari Genel Müdür İlker Zeytindalı bizlere firmaları hakkında bilgiler aktardı. Yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Kırgızistan-Bişkek, Belçika-Brüksel, ABD-Washington DC, Malezya-Kuala Lumpur, Almanya-Köln, Hollanda-Amsterdam, Malta-Valletta gibi ülkelerdeki projelerle, yenilikçi iş modelleri geliştirdiklerini ve odaklandıkları her sektörde sürdürülebilir büyüme hedeflediklerini aktaran yetkililer, inşaattan tadilata, dekorasyondan üretime kadar farklı sektörlerde hizmet verdiklerini ve bu çerçevede kalifiye insan gücünü önemsediklerini ilettiler.

23 lisans öğrencimize 2023-24 akademik yılı içerisinde 9 aylık burs katkısı sağlayan firma ziyaretimizde, bursların arttırılarak devam edeceği sözünü aldık.

İYTE ile farklı işbirlikleri de geliştirmek isteyen Bey Construction CEO’su ve Dream Home Kurucusu Sayın Barış Özdemir’i de bir hafta sonra Enstitümüzde misafir ettik. Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ı ziyaret eden Sayın Özdemir, “İYTE EBU ve İYTE VAKFI aracılığı ile 23 öğrenciyi 2023-24 akademik yılında burslandırdık ancak işbirliklerimizin artarak devam etmesini, ihtiyaç ve başarı odaklı burs katkımızı genişletmeyi istiyoruz” diyerek temennilerini dile getirdi.

Ayrıca ilgili bölümlerimizle yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği ziyaret sırasında, Üniversite – Sanayi iş birlikleri kapsamında da görüş alışverişinde bulunuldu.

İYTE Dostumuza nazik ziyaretlerinden ve öğrencilerimize sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.