TESYEV 2024-2025 Burs Duyurusu

TÜRKİYE  Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) burs başvuruları başladı.

Başvuru ile ilgili detayların adaylar tarafından; https://tesyev.org/burslar/ adresinden dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Formların eksiksiz ve doğru olarak doldurulması ve ekinde istenilen belgelerle birlikte 25 Ekim 2024 tarihine kadar Eğitim Bursu Ofisi Koordinatörlüğümüze tek bir dosya halinde teslim edilmesi gerekmektedir. Zira TESYEV’e yapılan şahsi başvurular geçersiz sayılacaktır.

Bursiyerlerin belirlenmesi ve seçiminde, ailenin ekonomik durumu, kardeş ve okuyan kardeş sayısı, barınılan yurt ya da konut durumu gibi maddi unsurlar ile öğrenim görülen okul veya sınıf, giriş puanı, okulun giriş taban-tavan puanı, öğrenim süresince alınan dersler, notlar ve genel not ortalaması ile karne gibi başarı durumunu belirleyici unsurlar etkendir.

Burslar her yılın Ekim ayı ile bir sonraki yılın Haziran ayı (dahil) arasında geçen 9 aylık öğretim süresince TESYEV tarafından ödenmekte, diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

2023 – 2024 eğitim-öğretim dönemi burs tutarları, üniversite öğrencileri için aylık 1.500.-TL olarak belirlenmiştir.

Bursiyerin başarısızlığı veya maddi durumunda düzelme gibi burs ödemesine mani bir durum ortaya çıkmadıkça TESYEV bursu mezun oluncaya kadar devam ettirilmektedir. TESYEV bursu karşılıksızdır.