ESPS Burs Projesi (Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları) Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

Duyuru ile ilgili detay aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Avrupa Birliği tarafından fon sağlanan Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları  (ESPS Projesi), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi koordinatörlüğünde; Çukurova  Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi tarafından yürütülmektedir.

Türkiye’de 23 ildeki (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Adana, Diyarbak1r, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karabük, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Konya, Kayseri, Kilis,  Malatya, Mardin, Mersin,  Şanlıurfa) Üniversitelerde eğitim öğretim gören öğrencilerin burs başvurusu yapabilme hakkı bulunmaktadır.

Bu projenin amacı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, geçici koruma statüsü altındaki ve uluslararası koruma statüsündeki öğrencilerin Yüksek öğretime erişimlerinin desteklenmesidir. Sağlanacak burs desteğiyle, ilgili bireylerin Yüksek öğrenim yolu ile kendine yeterliliklerini arttırarak becerilerinin geliştirilmesi, Türkiye’nin ekonomik büyüme ve kalkınmasına katkılarının artmasıdır.

Burs Başvuru Takvimi:

Başvuruların Başlaması: 20 Eylill2023

Başvuruların Sona Ermesi: 1 Kasım 2023

Sonuçların ilan Edilmesi: 1 Aralık 2023

Detaylı  bilgi ve başvuru  için: https://esps.hacibayram.edu.tr/