2023-24 EBU İhtiyaç Bursu Başvuru Takvimi ve Kriterleri

EBU İHTİYAÇ BURSU 2023-2024 AKADEMİK YILI BURS BAŞVURU TAKVİMİ

16 Mart 2023 tarihli İYTE Eğitim Bursu Komisyonu toplantısında alınan karar gereği, İYTE EBU İhtiyaç Bursu Başvuru takvimi ve Başvuru Kriterleri aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

Başvuru ile ilgili detaylar ve başvuru alınacak online portal bilgisi İYTE Lisans Öğrencilerimizle paylaşılacak olup öğrencilerimizin maillerini ve web sayfamızı takip etmelerini önemle rica ederiz.

BAŞVURU TAKVİMİ

11 Eylül Pazartesi-15 Eylül Cuma  EBU İhtiyaç Bursu Başvuruları Başlangıcı*
 18 Eylül Pazartesi -22 Eylül Cuma  Başvuruların Puanlanması
 22 Eylül Cuma –  06 Ekim Cuma  Belge Yükleme ve Değerlendirme**
 20 Ekim Cuma  Sonuçların İlanı***
 23-31 Ekim arası  Burs Başlangıcı (Her ayın son haftası yatırılır)

* Saat 17:30’dan sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

** Değerlendirmesi tamamlanan ve belge yükleme adımına yönlendirilen öğrencilerimizin yüklediği belgelerin usule uygun yüklenip yüklenmediği değerlendirilir ve usulüne uygun belge yüklemediği tespit edilen öğrenciler yerine yedek listeden öğrenciler seçilebilir.

*** Sonuçların ilanı, belge yükleme adımında gerçekleşebilecek, yedekten asile geçirme sürecinde uzama olması durumunda, 3 iş günü ötelenebilir.

BAŞVURU KRİTERLERİ

• TC vatandaşı olmak,
  • Eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olmak,
  • İYTE Lisans Bölümlerinin 1. 2. 3. ve 4. sınıflarından birinde okuyor olmak (Hazırlık sınıfı öğrencileri ilgili ihtiyaç taleplerini İYTE SOYAD birimimize iletebileceklerdir),
  • Disiplin cezası almamış olmak.