Depremzede Öğrencilerimize BTF Bursu

EBU Koordinatörlüğümüz aracılığı ile İYTEli öğrencilerimize burs sağlayan “Bridge to Turkiye Fund (BFT)” 2023-2024 akademik yılında 35 depremzede öğrencimize destek oluyor. Bu destek 2024-25 akademik yılında da depremzede öğrencilerimizin yanında olacak.

Geçtiğimiz akademik yılda başlattığımız işbirliği kapsamında burs desteğini kesintisiz sürdüren BTF ailesine, yöneticilerine bu köprüyü İYTEli öğrencilerimiz için kuran Enstitümüz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunumuz Dr. Geylani Can’a  destek ve katkıları için öğrencilerimiz adına bir kez daha teşekkür ederiz.

Bridge to Türkiye Fund (BTF) Nedir?

2003 yılında geri verme arzusuyla birkaç benzer düşünen Türk-Amerikalı ve Türkiye dostu tarafından kurulan ve herkesi Türkiye’deki daha az şanslı çocukların ve gençlerin refahına katkıda bulunmaya teşvik eden organize bir girişimdir.    

Parlak fikirleri hayırsever kaynaklarla birleştiren köprü olmayı amaç edinen BTF’nin  güvenilir ve işbirlikçi platformu, sosyal girişimcilerin gelişmesini ve fikirlerini gerçeğe dönüştürmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu hedefe ulaşmak için dikkatlice incelenmiş Türk STK’ları ve yerelleştirilmiş projelerden oluşan bir portföyle desteklerini sürdüren BTF, Türkiye’deki dezavantajlı gençler için eğitim ve daha iyi gelecekler inşa etmek için birlikte yatırım yapmanın gücüne inanan bireysel kaynakları harekete geçiren bir girişimdir.